top of page
iStock-1141315710.jpg

Ofte stillede spørgsmål

 

Hvordan virker kiropraktik?
Behandlingen hos kiropraktoren har til formål at normalisere leddenes og musklernes funktionsevne samt lindre eller fjerne smerte. Dårlig funktion af kroppens led og muskler kan på mange måder påvirke patienten udover stivhed eller smerte i ryg og nakke.

Man kan lide af f.eks. spændingshovedpine, iskias eller brystsmerter. Disse fænomener skyldes at patientens nervesystem bliver påvirket.

Kiropraktisk behandling kan lokalisere områder i kroppen hvor problemerne opstår og hjælpe med at normalisere ledbevægelse og muskelspænding så smerterne lindres.


Er min Diskus ”smuttet ud”?
En Diskus, også kaldet bruskskive, kan ikke ”smutte ud” da den hæfter fast på ryghvirvlerne.

Bruskskiven består af tusindvis af små bruskfibre, som kan blive slidte (degenerere) eller revne så der opstår lokal hævelse. Bruskskiven kan pose ud, revne (herniere), miste sit vandindhold og blive tyndere og derved irritere det omkringliggende væv.


Har jeg en nerve i klemme?
Det er mere sandsynligt, at irritation i et led eller muskel kan påvirke de omkringliggende nerver ved let pres på grund af en ledlåsning eller lokal hævelse.

Hvor lang tid tager det før jeg får det bedre?
Nogle patienter får umiddelbar lindring af deres smerte. Andre opdager, at det kan tage uger til måneder. Mange faktorer påvirker helingsprocessen.

Hvor længe har jeg brug for kiropraktisk behandling?
Nogle patienter har kun behov for kiropraktisk behandling for at lindre episoder med rygproblemer. Andre inkluderer kiropraktik som en del af en kontinuerlig vedligeholdelse af ryggens velbefindende.

Hvorfor siger det “knæk“, når kiropraktoren justerer mig?
Når kiropraktoren med hænderne tager et led et lille stykke længere, end man er i stand til ved egen hjælp overkommes det vakuum, som er i de fleste led i kroppen, og der dannes små bobler af forskellige gasarter i ledvæsken.

Denne behandling ledsages af et hørbart “knæk“. Lyden skyldes altså ikke, at knoglerne skurrer mod hinanden eller at noget rives over, men der imod noget så udramatisk som luftbobler.


Får jeg løse led af gentagne kiropraktiske behandlinger?
Nej, leddet og dets ledbånd tager ikke skade af gentagne behandlinger. Behandlingen udføres kun på led, der enten ikke bevæger sig godt nok og/eller sidder ”skævt”. Ledbåndene tager på denne måde mere skade af, at leddet ikke bliver behandlet og altså sidder ”skævt”.

Kan gigt behandles?
Vi kan ikke helbrede slidgigt, men ved at forbedre bevægelse i og omkring det/de slidte led giver det smertelindring og mulighed for øget aktivitet, og det giver forhøjet livskvalitet.

bottom of page